Scaling a Cool Agri-Startup: The Proofminder Case Study

Written by Sarkadi Gabi

A toborzóügynökségek vezetői életében vannak különleges fordulópontok: amikor először kérnek volt kollégák, közeli barátok segítséget, tanácsot álláskeresésben, amikor korábbi jelöltek fordulnak hozzád újra, amikor volt HR-es vezetőidnek, recruiter peerjeidnek segítesz az újabb cégeiknél, aztán megtörténik az, ami a legnagyobb izgalommal tölt el: segítséget kér IT recruiter életed egykori ELSŐ hiring managere, a CTO, aki legalább annyira kellett, hogy megértsd, megtanuld, ráérezz, hogy mire legyen szemed, szemléleted tech toborzóként, mint a szenior padtársad a HR-en.

De vissza a CTO-hoz, hiszem, nem lett volna belőlem az, aki ma vagyok, ha nincs Havas Norbert, akitől anno az InfomatiXban mindsetet, metodológiákat, olvasottságot, vezetési stílust, meg jó példát tanultam arra, milyen a jó hiring manager. Jó sok idő eltelt, mikor nemrég új kontextusba kerültünk: Norbi segítségért fordult hozzám a Proofminder gyors skálázásában. Mi történik ilyenkor? Az ember lánya nagyon izgatott lesz és mindenkori bizonyítási vágya még a szokásosnál is magasabbra hág, tudniillik itt nem lehet kérdés: jól kell teljesíteni, nem is jól, a legjobban!

Az adrenalinszint további emelkedését okozza, ha a volt kollégád, akire szakmailag mindig felnéztél azóta jó barátod. Na ez nem az a helyzet, ahol nem verheted a lécet és csak egy lehetséges szcenárió van: sikerre vinni a projektet!

Ezzel a pozitív izgalommal vettük fel az egyik legklasszabb és legforróbb agrárstartup nyitott pozícióit és a TalentStack csapata úgy futotta meg a sprintet 2-3 hét alatt, ahogy azt az agilis módszertanokból tanultuk. A ránk jellemző módon a minőségi mutatókra helyeztük a hangsúlyt és rövid idő alatt mutattunk be jól kvalifikált jelölteket, akik az előszűrést követően 1-2 bemutatkozó alkalom után gyorsan végigmentek a Proofmindernél a kiválasztási folyamaton.

Mit tapasztaltunk?

  • Egy profi, egy órás, rendszerezett brief callban tökéletesen megismertük a Proofminder koncepcióját, eddigi eredményeit, a terméket, a selling pointokat. Hiába, Norbi gyakorlott Hiring Manager.
  • Pillanatok alatt irányba tett minket a jelölt-perszónák definiálásában, pontosan tudtuk, milyen háttérrel, milyen karakterek illenek a startupba.
  • Gyorsaságot: órákon belül visszajelzést kaptunk a bemutatott jelöltprofilokra,
  • Rapid kiválasztási folyamatot, minden interjú lezajlott néhány napon belül
  • Határozott döntéshozatalt, asszertivitást, jó csapatszellemet Proofminder oldalról.

S hogy mit nem kellett megélnünk?

Felesleges köröket, elhúzódó folyamatokat, indokolatlanul duzzasztott shortlisteket: akit mind - TalentStack és Proofminder csapatok - alkalmasnak gondoltunk, közösen, az meg sem állt az ajánlatig. Nagyszerű élmény volt!

Nekem visszahozta azokat az időket, amikor kollégaként egy zászló alatt dolgoztunk, a célok akkor is azonosak voltak és ezt évekkel később partnerként újra meg tudtuk valósítani. Norbi méltató szavait büszként mutatjuk a referenciáink között. Köszönjük a bizalmat!

Havasi Norbert feedback

Talentstack continues to expand!

Koronavírus ide vagy oda, nálunk nem áll meg az élet és feladatból sem lett és lesz ezután sem kevesebb.

2020.03.23.
Talentstack continues to expand!

Free Friday Advice

Please keep this in mind when writing your CV or a well-planned LinkedIn post! ;)

2019.07.26.
Free Friday Advice

We help where we can - We've been to the HVG Job Fair

Mindig is szívügyünknek tekintettük az álláskeresői oldal támogatását, tesszük ezt olykor “hivatásszerűen”, a hétköznapokon magánemberként ismerősöknek, barátoknak, ismerős ismerősének és barát barátjának.

2018.10.08.
We help where we can - We've been to the HVG Job Fair
Close